.

happy endings are stories that haven't ended yet
.
my shop home
There's a time and a place to die but this ain't it
June 20, 2013 | 15:47 4 comments

Je vám vedro? Nevěřím! Nebudu se tady ale rozčilovat. Utěšuje mě, že není vedro jenom mě. Přejdu rovnou k jiným aktivitám, které jsem si na tyto rozpálené dny vymyslela. Znáte to, když přijdete do krámu a za roztrhané džínové kraťásky, nebo za roztrhaný trendy svetřík chtějí nekřesťanské peníze a řeknete si, kdyby jste to doma dali do parády psovi, máte to samé a zadarmo? Tak jsem se rozhodla, že si kraťasy doma vyrobím. Manuální práce by problém nebyl, pak nastala otázka, jestli je vůbec budu nosit. Mám trošku blok ze svých nohou, eh. I ke všem šatům nosím legíny. Ale víte jak se toho bloku zbavit? Stačí vedro jako je tohle. Pak se snažíte mít toho na sobě co nejmíň, co by se na vás lepilo a kraťasy jsou ideální. Pak si uvědomíte, že jste v Praze a tady je fakt, ale fakt všem jedno, co máte nebo nemáte na sobě. A pak je vám vlastně úplně všechno jedno, protože jenom sháníte kapesník, kterým si utřete pot z čela. Vyřešeno! 
Takže, byl to docela boj: nejdřív ne a ne džíny odstříhnout rovně. Pak jsem si vymyslela, že je chci ombre, tak jsem běžela shánět bělidlo. Po dvou hodinách, kdy byly kraťasy ponořené v bělidle s vodou, se jen trochu zesvětlily a udělalo to pár bílých fleků. Radši jsem to vzdala, nechtěla jsem, aby se džínovina rozpadla. Poté jsem si je vyzdobila pyramidkami a nakonec mi je máma na stroji obšila (poctivě jsem ji přitom pozorovala, abych se to naučila.. třeba se příště k tomu stroji dostanu i blíž.). Ještě jsme musely udělat rozparky na krajích, džíny byly docela uplé a výsledné kraťasy na mých nohách vypadaly jako předěl mezi dvěma buřty. A tadá!


Džíny - číňan, pyramidky - ebay.

Levá kapsa se trošku vyhrnuje při chůzi a pyramidky se tak snaží vyvléknout. Přemýšlím, že tu kapsu nějak šikovně přišiju, ha.
No a jelikož se mi líbí ještě krajkované kraťasy, pustila jsem se rovnou i do druhého projektu. Nejdřív jsem se vylekala, kolik stojí krajkovaná látka - 500 Kč nejmíň za metr! Nepanikařila jsem ale a vydala se do svého oblíbeného krámku s látkami - Flex-Tex. Chtěla jsem čistě bílou krajku, ale měli jen takovou do béžova. Nakonec jsem neodolala krajce s nádechem do růžova. Sice nebyla moc průhledná, ale i těch 79.- za metr mě přesvědčilo. Vzala jsem jen půl metru, takže ve výsledku krásných 40 kaček. Pak už jsem si k tomu jen na pár hodin sedla a voilà!



Takže výsledek: za jedny kraťasy, za které chtějí v obchodu minimálně sedm stovek jsem za jedny dala 150 kaček za 500 ks pyramidek a za druhé 40.- za krajku. Ha! Sice to zabralo dost času, ale stejně ha! Pak jsem se v tom vedru ještě vydala do sekáče, abych k těm mým výtvorům ještě měla co nosit a narazila jsem na super tílko :) Plus klobouk z F&F za krásných 50.- Docela se hodí, když se na tramvajové zastávce všichni pereme o jeden stín.


A když už jsme u toho tepla, pocení a tak, docela mě nahlodala reklama na novou Rexonu Maximum Protection. Sice mě cena trochu polekala (159.-) a tuhé antiperspiranty ani nepoužívám, ale prostě jsem ji musela mít a měla jsem ještě slevu do Rossmana. Pak mě naštvalo, že si ani nemůžu vybrat vůni, protože je to balení v krabičce a zkuste v drogerii otevřít nějakou krabičku.. ochrankář vás vynese v zubech. Tak jsem sáhla po Sensitive Dry. Dále mě překvapilo, že se používá/nanáší večer po sprše, že ty látky, které zabraňují pocení se aktivují klidem během noci a nepotíte se pak celý druhý den. A víte co? Nevěřila bych, dokud bych to nevyzkoušela. Fakt, i v tramvaji v 36° vůbec nic! Sice jsem si utírala čelo, ale v podpaží vůbec nic. Úžasné. Až mě to nutí se zamyslet, jak moc je to zdravé. Uvidíme.


Tak, odjíždím na Mácháč. Sice se má počasí "pokazit", ale já se tam nejedu koupat, spíš si týden odsedět na terásce. I když vedra by se hodila spíš do tohohle prostředí, očekávám, že pak zase přijdou až pojedu na RfP, nebo až budu muset existovat a chodit do práce v Praze. Tak se držte a neuvařte se :)

Labels: , , , ,




Anonymous Leca said on 4 July 2013 at 09:48  

okay, teď už mám na 100% jasno a musím říct - woooow! Kreativita a čikovnost - kloubout (třeba ten F&F) dolů, holka!
Užij si to na Mácháči, já si dnes odjíždím také dovolovat. ;-)


Blogger Unknown said on 12 July 2013 at 20:23  

Sama si tvořím takové kraťasy! A člověk z toho má i větší radost, protože si je vytvoří sám. :-)


Blogger she.is.the.one said on 6 October 2013 at 13:14  

supr sortky :)

blog she.is.the.one


Blogger Unknown said on 27 January 2016 at 07:39  

that's wonderful sharing! thank you for the information.
free download ccleaner for android

Post a Comment

«
»